EEN GEHEIME WAPEN VOOR DIëTIST

Een geheime wapen voor Diëtist

Een geheime wapen voor Diëtist

Blog Article

Over Diëtist


Je krijgt advies op maat waarbij altijd gekeken zal worden naar jouw persoonlijke situatie. Tijdens het eerste consult zal de diëtist allerlei vragen stellen om het (voedings)advies persoonlijk te maken. Een diëtist zal je geen (standaard) weekmenu geven, maar je voor een langere periode begeleiden met persoonlijke adviezen. Door deze ondersteuning kun je geleidelijk een gezonde levensstijl ontwikkelen die goed bij je past en vol te houden is.


DiëtistDiëtist
Een diëtist zal samen met je kijken naar je doelen, je helpen om de eerste stap te maken en je gedurende het proces blijven motiveren om deze gezondheidsdoelen te behalen. Diëtisten zijn veelzijdig en kunnen op verschillende plekken en momenten ingezet worden. Zo hebben veel professionals specialisaties om bepaalde cliënt- en patiëntgroepen beter te kunnen begeleiden.


Wat doet een bedrijfsdiëtist of leefstijlcoach precies? In de praktijk zien wij vaak dat mensen hierbij vaak uitgaan van afvallen en gezonde voeding, dat klopt ook, maar er is nog veel meer! Het is dus niet altijd bekend wat een diëtist en of leefstijlcoach doet. Vaak wordt er gedacht dat je alleen terecht kunt bij een diëtist of leefstijlcoach wanneer je overgewicht hebt.


Niets is minder waar! Een gezonde leefstijl draait om balans en de juiste keuzes maken. Eet gezond en gevarieerd, beweeg voldoende en geniet op een feestje van wat lekkers. Dat hoort erbij! Bedrijfsdiëtist Een bedrijfsdiëtist is een specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als bij gezondheid in relatie tot de medewerkers binnen bedrijven.


Bekijk dit rapport over Diëtist


Bij een bedrijfsdiëtist kan je zowel terecht voor begeleiding bij overgewicht, obesitas of ondergewicht, maar ook bij medische klachten of aandoeningen, zoals diabetes, darmklachten of hoge bloeddruk, enzovoort. Tevens worden leefstijlgerelateerde vraagstukken ook standaard meegenomen in onze begeleidingstrajecten. Wij weten de medewerkers vooral op een leuke manier te motiveren, te enthousiasmeren en vooral niet met een wijzende vinger! De bedrijfsdiëtisten bij Vital2Work zijn kwaliteitsgeregisteerd en hebben een HBO opleiding voeding & diëtetiek afgerond.


DiëtistDiëtist
Leefstijlcoach Een leefstijlcoach begeleidt bij leefstijl gerelateerde vraagstukken van ‘gezonde’ personen. Er wordt gekeken naar voeding, maar ook naar bewegen, slaap, stress en ontspanning. Een leefstijlcoach mag alleen medewerkers begeleiden die ‘gezond’ zijn en niet te maken hebben met bepaalde aandoeningen, zoals diabetes en hart-en vaatziekten, enzovoort. Hiervoor gelden weer specifieke en andere adviezen.


DiëtistDiëtist
Leefstijlcoach is namelijk geen beschermde naam en op deze manier garanderen we kwaliteit. Wil je graag vitale werknemers binnen het bedrijf? Een leefstijlcoach of bedrijfsdiëtist begeleid de werknemer hierbij! Het doel is om leefstijl van een medewerker op een positieve manier te veranderen. De medewerker moet deze stappen natuurlijk zelf zetten, maar een bedrijfsdiëtist en of leefstijlcoach bied je handvatten om hiermee aan de slag te gaan.


Nadat het einddoel is bereikt kan er nog half jaar of jaarlijks follow-up/evaluatie plaatsvinden om ervoor te zorgen dat het doel wordt vastgehouden (Diëtist). Een bedrijfsdiëtist en of leefstijlcoach kan een belangrijke bijdrage leveren aan het fitter en vitaler worden van de medewerkers, wat vervolgens weer positief effect heeft op het verzuim op zowel korte en lange termijn.


Nieuwe stap voor stapkaart voor Diëtist


Een diëtist is een paramedicus en wettelijk erkende expert op gebied van voeding en leefstijl in diverse situaties (bv. bij zwangerschap, kinderen, ouderen of sport) én bij ziekte. Een diëtist verstrekt wetenschappelijk onderbouwde voedingsadviezen en geeft begeleiding aan personen die hun eetpatroon moeten of website willen veranderen, bv. adviezen aan personen die begeleiding nodig hebben naar een gezondere leefstijl.
Doordat er geen wettelijke eisen zijn gesteld aan opleidingen tot gewichts-, gezondheids- of afslankconsulent, voedingstherapeut, -deskundige of -coach, hieronder ‘de anderen’, kan iedereen deze ‘titel’ verkondigen. Het ontbreken van kennis kan ervoor zorgen dat personen verkeerde informatie krijgen en kan mogelijk leiden tot gezondheidsproblemen.


Een diëtist(e) of voedingsconsulent(e) is een specialist op het gebied van voeding en voedselpatronen. Een diëtist(e) is een deskundige die op de persoon toegesneden voedingspatronen ontdekt, bestudeert en zo nodig aanpast. Hij/zij kan door het adviseren van een bepaald eetpatroon (dieet) de lichamelijke gezondheid bevorderen. Daarnaast heeft een diëtist(e) kennis van gedrag rondom de voeding en kan hij/zij de patiënt/cliënt begeleiden en motiveren bij het volgen van het dieet (Diëtist).


Dit heeft gevolgen voor de mogelijke voorbehouden handelingen, expertise en de vergoeding door zorgverzekeraars. Laat u dus goed informeren door de deskundige en raadpleeg eventueel een van de websites onder het tabblad links. Diëten kunnen als behandeling dienen bij diverse ziekten, een paar voorbeelden: Diabetes mellitus type 1 en type 2 (suikerziekte): bij diabetes mellitus worden de koolhydraten (alle suikers) regelmatig verdeeld over de dag, daarbij wordt er een dieet beperkt in verzadigd vet aangeraden.


Nieuwe stap voor stapkaart voor Diëtist


Vooral bij kinderen is het dan niet makkelijk om voldoende alternatieven te vinden. Daarbij moet het dieet volwaardig blijven Klik hier en de voeding aantrekkelijk. Allergieen: de diëtist helpt te diagnosticeren welke voedingsmiddelen klachten veroorzaken. Ook hier is het van belang dat het dieet volwaardig is. Verder kan een diëtist algemeen advies geven over gezonde eet- en leefgewoonten.


De diëtist van DPS Dieetkunde bekijkt samen met u naar uw eetpatroon, persoonlijke omstandigheden en wensen waarna er een voedingsadvies op maat samen met u opgesteld kan worden. De combinatie van voeding en medische klachten maakt dat de diëtist niet alleen veel weet van eten, maar ook een grote medische kennis heeft.


Een dieet is een voedingswijze die om medische redenen afwijkt van het normale voedingspatroon. De titel diëtist Diëtist is een beschermde titel. Niet iedereen mag zomaar diëtist noemen. Daarvoor moet je de vierjarige hbo-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek‘ hebben afgerond. Daarnaast staan alle diëtisten van DPS Dieetkunde geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, waar zij elke vijf jaar aan bepaalde kwaliteitsnormen dienen te voldoen.


De diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie en privacy. Uw gegevens zullen altijd vertrouwelijk worden behandeld. Naast de diëtist zijn er ook mensen die onder de naam gewichtsconsulent of voedingsdeskundige voedingsadviezen geven. Houdt er rekening mee dat iedereen zich zo mag noemen en dat dit niet garant staat voor een goed advies of behandeling, laat staan voor een goede opleiding of bijscholing.

Report this page